Pulpo a la plancha

on

Caracatita la gratar este un antreu excelent cu care vom impresiona pe oricine. Este perfecta acompaniata de o salata delicioasa de ceapa rosie. Eu am ales o caracatita prefiarta si nu am fost deloc dezamagita. S-a gatit extrem de repede si a fost foarte frageda si gustoasa.

“Pulpo a la plancha” a facut fata cu succes unei cine festive cu specific italian, a carei inspiratie o regasiti aici.

INGREDIENTE / INGREDIENTS

(pentru 2 portii / for 2 servings)

  • 300 grame caracatita prefiarta / 300 grams precooked octopus
  • 3 linguri ulei de masline / 3 tablespoons olive oil
  • 1 ceapa rosie / 1 red onion
  • 1/2 lingurita zahar brun / 1/2 teaspoon brown sugar
  • 1 lingura otet de visine Cerbul Acru / 1 tablespoon sour cherry vinegar
  • Sare / Salt

In primul rand pregatim salata de ceapa deoarece aceasta trebuie sa stea la marinat 2 – 3 ore. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete mici. Adaugam sare, zahar, 1 lingura ulei de masline si otetul de visine. In cazul in care nu aveti otet de visine, recomand sa inlocuiti cu suc de lamaie.

Eu am descoperit de curand otetul de la Cerbul Acru. Este un produs romanesc de foarte buna calitate cu un gust fantastic, obtinut din diverse fructe. De abia astept sa incerc si variantele cu caise sau coacaze 😀

Ungem un gratar cu putin ulei de masline si il incingem. Adaugam caracatita si o preparam cate 2 minute pe fiecare parte ungand-o in mod constant cu ulei de masline pe toate partile.

Servim caracatita cu salata de ceapa.

English version:

Grilled octopus is an excellent apetizer that will impress anyone. It is perfect accompanied by a delicious red onion salad. I chose a pre-cooked octopus and I was not disappointed at all. It cooked extremely fast and was very tender and tasty.

„Pulpo a la plancha” has successfully faced an Italian festive dinner, whose inspiration can be found here.

First of all, prepare the onion salad because it has to be marinated for 2-3 hours. Peel a red onion and cut it into small cubes. Add salt, sugar, 1 tablespoon olive oil and cherry vinegar. If you do not have cherry vinegar, I recommend replacing it with lemon juice.

I recently discovered sour cherry Vinegar from “cerbul Acru”. It is a very good quality Romanian product with a fantastic taste, obtained from various fruits. I can’t wait to try the apricot or currant variants 😀

Grease a grill with a small quantity of olive oil and heat it. Add the octopus and cook it for 2 minutes on each side, constantly greasing it with olive oil on all sides.

Serve the octopus with onion salad.

ENJOY OUR RIDE!

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *