Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

on

Aceasta reteta de Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo este un fel principal sanatos, rapid si usor. Gatit la abur este un peste cu legume plin de arome uimitoare. Fraged si suculent, acest peste este extrem de sanatos, fiind o alternativa perfecta a pestelui prajit.

Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

INGREDIENTE / INGREDIENTS

(pentru 2 portii / for 2 servings)

Pentru pastrav / For the rainbow trout:

 • 2 bucati pastrav curcubeu / 2 rainbow trouts
 • 1 zucchini / 1 zucchini
 • 1 lamaie / 1 lemon
 • Sare / Salt

Pentru sosul Mojo / For Mojo sauce:

 • 20 grame patrunjel verde / 20 grams parsley
 • 3 bucati ceapa verde / 3 scallions
 • 3 linguri ulei de masline / 3 tablespoons olive oil
 • 2 catei de usturoi / 2 garlic cloves
 • 50 ml suc de portocala / 50 ml orange juice
 • 25 ml suc de lime / 25 ml lime juice
 • Sare / Salt
Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

Pentru sosul Mojo punem in bolul unui blender patrunjelul, ceapa verde si usturoiul. Mixam si adaugam apoi uleiul de masline, sucul de portocale, sucul de lime si sarea.

Curatam pestele, il spalam si il uscam cu ajutorul unui servetel absorbant, presaram cu sare si ungem fiecare peste cu sos Mojo atat pe interior cat si pe exterior. Lasam la marinat, la frigider, timp de 2 – 3 ore.

Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

Intre timp taiem zucchini in felii subtiri. Presaram cu sare si adaugam o lingura de sos Mojo. Pregatim 2 foi de hartie de copt si asezam in mijloc feliile de zucchini, cate un pastrav si felii de lamaie. Impachetam fiecare pastrav in hartie si il pregatim la abur sau il introducem in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 30 de minute.

Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

La expirarea timpului desfacem pachetelele si servim pastravul pe pat de zucchini alaturi de sos Mojo si de un pahar de Sonet rose de la Crama Stramutata, un cupaj de o culoare intensa de cirese roz, balantat intre Syrahul cu un buchet bogat in arome de piper si fructe si Merlotul cu note delicate de coacaze si mure. Intens, floral, condimentat, cu un final prelungit, Sonetul 2021 este un vin ce se poate consuma tot timpul anului, temperatura recomandata de servire fiind de 10-12 grade Celsius.

Pastrav curcubeu cu zucchini si sos Mojo

Detaliile video ale retetei:

Daca v-a placut reteta de Pastrav cu zucchini si sos Mojo, va invit sa incercati si:

Misto di mare
Dorada la cuptor cu salata Fattoush
Pastrav la cuptor cu crema de mamaliga

English version

Rainbow Trout with Zucchini and Mojo Sauce

This Rainbow Trout with Zucchini and Mojo Sauce recipe is a healthy, quick and easy main course. Steamed is a fish with vegetables full of amazing flavors. Tender and juicy, this fish is extremely healthy, being a perfect alternative to fried fish.

For the Mojo sauce, put the parsley, green onion and garlic in the bowl of a blender. Mix and then add the olive oil, orange juice, lime juice and salt.

Clean the fish, wash it and dry it with an absorbent napkin, sprinkle with salt and add Mojo sauce both inside and outside. Leave to marinate, in the refrigerator for 2 – 3 hours.

Meanwhile, cut zucchini into thin slices. Sprinkle with salt and add a spoonful of Mojo sauce. Prepare 2 sheets of baking paper and place the zucchini slices in the middle, place a trout and lemon slices on top. Wrap each trout in paper and put it in the oven heated to 180 degrees Celsius or steam it for 30 minutes.

At the end of the time, open the packages and serve the trout on a bed of zucchini with Mojo sauce.

Video details of the recipe:

If you liked the Trout recipe with zucchini and Mojo sauce, I invite you to try Misto di mare, Baked sea bream with Fattoush salad or Baked trout with polenta cream.

ENJOY OUR RIDE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *