Caras la cuptor

on

Caras la cuptor este o alternativa sanatoasa a pestelui prajit in ulei. O varianta lejera care pune in valoare gustul dulceag al acestui peste. Servim, bineinteles, alaturi de o mamaliga calda si un mujdei de usturoi.

Caras la cuptor

INGREDIENTE / INGREDIENTS

(pentru 2 portii / for 2 servings)

  • 2 carasi / 2 crucian carps
  • 2 linguri malai / 2 tablespoons corn flour
  • Sare / Salt
  • 4 linguri ulei / 4 tablespoons oil
  • Patrunjel verde / Parsley
  • 4 catei de usturoi / 4 garlic cloves
Caras la cuptor

Curatam pestele, il spalam si il uscam foarte bine cu ajutorul unor servetele absorbante. Presaram cu sare mare atat in interior cat si in exterior. Lasam pestele la temperatura camerei o ora, apoi il trecem prin malai si il asezam pe o tava cu gratar. Stropim cu putin ulei si il introducem in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 de minute pana cand este frumos rumenit.

Caras la cuptor

Presaram patrunjel verde si usturoi taiat marunt si servim cu mujdei si mamaliga calda.

Caras la cuptor
Caras la cuptor

Daca v-a placut reteta de caras la cuptor, puteti incerca si un trio peste cu saramura, un pastrav la cuptor cu mamaliga sau o portie de inele de crap cu usturoi.

English version

Baked crucian carp

Baked crucian carp is a healthy alternative to oil-fried fish. A light version that emphasizes the sweet taste of this fish. Serve, of course, with a hot polenta and a garlic sauce.

Clean the fish, wash it and dry it very well with the help of absorbent napkins. Sprinkle with salt both inside and out. Leave the fish at room temperature for an hour, then pass it through the corn and place it on a grill pan. Sprinkle with a small quantity of oil and put it in the oven heated to 180 degrees Celsius for 30-40 minutes until it is nicely browned.

Sprinkle with parsley and garlic and serve with a garlic sauce and hot polenta.

If you liked baked crucian recipes, you can also try a trio of fish with brine, a baked trout with polenta or a portion of carp rings with garlic.

ENJOY OUR RIDE!

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *